15.10.2020

Bouwvergunning verleend voor de nieuwbouw van een levensloop bestendige + energie-neutrale woning aan de Postelseweg te Eersel.
Het ontwerptraject verliep erg soepel o.a. door een goede samenwerking met gemeente Eersel. De vergunning is verleend met enkel positieve reacties van de welstandcommissie. Dit najaar zullen de eerste bouwvoorbereidingen kunnen starten.
02.10.2020

Mantelzorgwoning, in voormalig stalgedeelte van woonboerderij, aan de Hazenstraat te Eersel is opgeleverd. De oorspronkelijke staldeur is vervangen door een grote pui, welke, samen met de verschillende ‘stalraampjes’ rondom, zorgen voor veel licht in de leefruimte. Het is een erg fijne woning geworden waar de eigenaar ongetwijfeld nog vele jaren zelfstandig kan wonen.
09.09.2020

De ruwbouw van de bungalow / villa aan de Weebosserweg te Bergeijk vordert goed. De witte gevelsteen, met volle geborstelde voeg (toon op toon) komt erg goed tot zijn recht. Vanuit de omgeving is er ook de nodige aandacht, en krijgen we volop positieve reacties! Goed om te horen dat het ontwerp nu al gewaardeerd wordt.
30.08.2020

Vooroverleg omgevingsvergunning (concept aanvraag bouwvergunning) is, zonder aanmerkingen!, door de gemeente Eersel en de welstandcommissie goedgekeurd.
Deze landelijke nieuwbouw woning , te Steensel, heeft vanaf de straatzijde de uitstraling van een traditionele langgevelboerderij. De achtergevels hebben een moderne opzet, en zijn rondom ‘geopend’ naar de tuin. Middels verdiepingshoge raampartijen binnen een constructie van houten spanten / binten.
08.07.2020

Bouwvergunning toegekend voor het inrichtingsplan + privé sanitair (geïntegreerd in de natuur) van natuur-camping De Negende Zaeligheyt (SBP Outdoor).
Voor de nieuwe (door ons vormgegeven) camping heb ik tevens een bijhorende accommodatie ontworpen. Bij slecht weer kunnen de gasten van de camping hier heerlijk vertoeven. Het ontwerp is gebaseerd om een veldschuur / jachthuis. Het krijgt een centrale plek op het terrein, naast de reeds aanwezige ‘herberg’.
14.06.2020

De grootschalige verbouwing van deze woning aan de Broekstraat te Bergeijk vordert erg snel.
De nieuwe contouren van de voorgevel worden zichtbaar. De buitengevel is verwijderd zodat de gehele woning degelijk kan worden geïsoleerd. Aan de rechter zijde is de woning verbreedt met 4,5m. Door deze ‘facelift’ zal er een compleet nieuwe woning ontstaan, welke beter in verhouding is met het brede perceel. Benieuwd hoe het totaalbeeld eruit komt te zien met de grote uitbouw aan de achterzijde.
08.05.2020

Grootschalige verbouwing woning aan de Piet vd Lindenstraat te Veldhoven is opgeleverd.
Deze twee-kapper is volledige getransformeerd en heeft, op de begane grond, de uitstraling gekregen van een luxe villa. De leefruimte beneden is aan de achterzijde uitgebouwd en is, middels verdiepingshoge raampartijen, volledige geopend naar de tuin.
De nieuwe keuken bevind zich in een aanbouw welke over gaat in een overdekt terras.
21.04.2020

Ruimtelijk ontwerp voor een natuur-camping met privé sanitair en bijhorende accommodaties voor recreatie bedrijf De Negende Zaeligheyt (SBP Outdoor) op De Witrijt.
Bij de vormgeving van dit concept-plan is het totale recreatie bedrijf her-bekeken. Het bestaande landschap / de aanwezige natuur, vormt het uitgangspunt bij de nieuwe indeling van het terrein.
Het ontwerp-bestemmingsplan is positief ontvangen door de gemeenteraad, dus de ontworpen bebouwing (prive sanitair geïntegreerd in de natuur + nieuwe slecht-weer accommodatie) kan verder worden uitgewerkt.
06.04.2020

Meest ingrijpende verbouwing tot nu toe!
Deze woning aan de Broekstraat te Bergeijk wordt volledig gestript en aan 2 zijden uitgebouwd.
De bestaande woning (hoofdbouw) wordt 4,5m verbreedt, en aan de achterzijde wordt, over de gehele breedte, een aanbouw van 4m geplaatst. Dit resulteert in een compleet nieuwe woning, zowel qua indeling als qua uitstraling. Dit project is bewust ingestoken als een ‘verbouwing’ zodat de bestaande positie (dicht tegen de perceelsgrens) behouden kon blijven, en er geen warmtepomp + w.t.w. toegepast hoeft te worden. Wat al bij al toch een behoorlijke besparing op de bouwkosten geeft t.o.v. nieuwbouw.
30.03.2020

Verbouwing + uitbreiding aan de Hobbel te Walik (Riethoven) is grotendeels gereed.
De opdrachtgever heeft eigenhandig een nieuwe vleugel aan de bestaande (rechte) woning toegevoegd, en de gehele woning gerenoveerd. Beneden is een ruimte leefruimte ontstaan waarvan een gedeelte te ervaren is als ‘tuinkamer’. Boven zijn twee nieuwe slaapkamers, een badkamer en inloopkast toegevoegd. Na de verbouw-werkzaamheden is de buitengevel wit gekeimd. Wat een mooi contrast geeft met de nieuwe antraciet aluminium kozijnen.
02.02.2020

De woning aan de Schoolstraat te Eersel is wind en waterdicht. De afwerk-fase is begonnen. Het geheel ziet er al erg fraai uit. De vergrootte nieuwe leefruimtes hebben een totale nieuwe woning gecreëerd.
22.11.2019

De herbouw van de mantelzorgwoning in de langgevel boerderij is gestart. De rechtstand is geplaatst, dus nu kan begonnen worden met het optrekken van de draagwanden. Hopelijk blijft de vorst nog even uit.
15.11.2019

Omgevingsvergunning verleend voor een moderne bungalow te Bergeijk! De woning is levensloop bestendig ontworpen en volledig energie-neutraal. De bouwvergunning is in één dag afgegeven middels een gecertificeerde omgevingsvergunning.
18.10.2019

De verbouwing woning JS te Veldhoven begint vorm te krijgen! De leefruimte opent zich naar de tuin en het terras, middels hoge raampartijen. Wat een erg mooi gevoel van ruimte geeft. De harmonica-pui tussen keuken en terras is erg netjes geplaatst.
23.09.2019

Vooroverleg met gemeente Eersel + de ruimtelijke kwaliteitscommissie, over het herbouwen van een gedeelte van een cultuur historische-waardevolle lang-gevel boerderij tot mantelzorgwoning, te Eersel.
12.08.2019

Omgevingsvergunning verleend totaal renovatie + uitbreiding woning aan de Schoolstraat te Eersel. De bestaande woning wordt gestript tot casco, aan de achterzijde uitgebouwd (ook op de verdieping), volledig geïsoleerd, en herbouwd met een nieuwe gevelsteen + dak-afwerking.
07.07.2019

Sloopwerkzaamheden woning Schoolstraat te Eersel zijn al ver gevorderd. De woning wordt volledig gerenoveerd en zowel op de begane grond als op de verdieping uitgebouwd. De eigenaars voeren deze grootschalige verbouwing geheel in eigen beheer uit. Ik zal hen hierin begeleiden.
21.06.2019

Sloopwerkzaamheden t.b.v. uitbouw woning te Veldhoven. De nieuwe funderingen zijn gesteld. Na het storten kan het staal geplaatst worden.Dan kan de hoek van de woning gesloopt worden, en worden de nieuwe contouren zichtbaar.
20.03.2019

Omgevingsvergunning verleend voor een grootschalige verbouwing / renovatie van een twee-onder-een kap woning te Veldhoven. De bestaande woning wordt volledig gerenoveerd, en aan 3 zijde uitgebreid. Aan de voorkant middels een erker, aan de achter- en zijgevel door een aanbouw. Integraal verbonden middels een doorlopende (terras-) overkapping. Wat er voor zorgt dat er één logisch mooi geheel ontstaat.