Architectenbureau Paul Muselaers - uw architect te Eersel

welkom

Als architect vertaal ik ideeën & wensen in architectuur, bouwtechniek en design. Ik ontwerp, maak bouwtekeningen, doe vergunningsaanvragen en begeleid de bouw. Steeds met uitzonderlijke zorg en aandacht voor detail.


Mijn ontwerpen verrassen door hun creativiteit in ruimte-/materiaal- gebruik en lichtinval. Steeds met en heldere en praktische basis

Een ontwerp wordt altijd vormgegeven in goede samenwerking met de klant. Als zelfstandig architect bied ik een persoonlijke service

Ik werk samen met een divers team van bouwprofessionals uit de regio, maar blijf altijd het centrale aanspreekpunt voor mijn klantsamen geven wij uw (ver-) bouwplannen & woon-wensen vorm, en regelen wij alles voor de bouwvergunning en realisatie


onze projecten

onze werkwijze


Paul Muselaers Architect is een jong architectenbureau gevestigd in Eersel. Als geregistreerde architect / geschoold bouwkundige-ingenieur combineer ik de ‘kunst’ van ruimtelijk ontwerpen en design, met de ‘degelijkheid’ van praktische bouwtechniek.

Door de kleinschaligheid en no-nonsense houding van mijn bureau, bied ik een fijne laagdrempeligheid voor mijn klanten. Persoonlijk contact, duidelijke afspraken, en een gefaseerd ontwerpproces (van schetsontwerp t/m bouwaanvraag) garanderen een prettige samenwerking. Onze klanten zijn divers: van individuele huiseigenaren tot bedrijven en overheidsinstanties. Bij ons krijgt ieder project de aandacht die zij verdiend, ongeacht de grootte van de opgave. Om dit te garanderen wordt er nooit meer werk aangenomen dan er capaciteit is.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek luister ik naar uw ideeën en wensen. Op basis van dit eerste gesprek wordt er vervolgens een duidelijke en gespecificeerde offerte toegestuurd. Na toekenning van de opdracht kunnen de eerste tekeningen al op korte termijn, veelal binnen enkele weken, samen besproken worden. Nadat de vergunning is verleend, kan ik de bouw voor u begeleiden, of gefaseerd controles uitvoeren op de uitgevoerde werkzaamheden. Mijn werkzaamheden worden op voorhand samen afgesproken, of kunnen gaandeweg de ontwerpfase, of uitvoering, worden aangevuld, zonder ingewikkelde poespas.


toekomst bestendig bouwen

toekomstbestendig & slim bouwen

Wij zijn op weg naar een energie-neutrale samenleving. De regels omtrent duurzaam-bouwen en energie-neutraal / passief bouwen worden steeds strenger. Dit zijn positieve ontwikkelingen maar volgens ons blijft flexibiliteit het belangrijkste thema. Gebouwen moeten ‘slim’ zijn ontworpen (of worden verbouwd) zodat ze flexibel in gebruik zijn, en in de toekomst nieuwe mogelijkheden kunnen bieden. Past dan ben je bezig met echte duurzaamheid.

ontwerp mantelzorg woning

mantelzorg woning aan huis

De laatste jaren zijn wij regelmatig bezig met het thema mantelzorg. De regels rondom mantelzorgwoningen zijn ruimer geworden, wat vele mogelijkheden bied voor het zelfstandig thuis blijven wonen. Zo kunnen bestaande bijgebouwen eenvoudig worden getransformeerd tot mantelzorgwoning. Of is het zelfs mogelijk om vergunningsvrij een zorgwoning op uw perceel, of aan uw woning, te bouwen.

bouwbegeleiding & regelen aanbesteding

Om te zorgen dat de bouw soepel en correct verloopt, neem ik graag de bouwbegeleiding op me. Middels controles, en veelvuldig contact met de betrokken partijen, zorg ik ervoor dat fouten vermeden worden en er volgens tekening gebouwd wordt. Meestal regel ik dan ook de aanbesteding. Ik heb goed contact met de regionale aannemers, en kan u hierin adviseren. Samen bekijken we welke partij het best past bij uw (ver-)bouwplannen.


actueel

02.2024

Ontwerp gereed voor een nieuw te bouwen woning te Wintelre. De woning bevind zich centraal op een groot perceel aan de rand van de weilanden / het dorp. De woning is dusdanig slim vormgegeven dat de omvang redelijk compact is kunnen blijven. Het rondlopende terras ligt verhoogd t.o.v. het landschap en loopt door een een subtiele plint. Hierdoor lijkt de woning op een ‘sokkel’ verheven te staan op deze mooie locatie.
01.2024

Ontwerp gemaakt, en de vergunning aangevraagd, voor een pré-mantelzorgwoning in een bijgebouw naast een monumentale woning te Vessem. De mantelzorgwoning heeft de uitstraling van een ‘schuurwoning’ met grote houten spanten en een forse vide. Het dak word vernieuwd en laten we over steken zodat een overdekt terras gecreëerd word in het verlengde vd leefruimte.
11.2023

Luyksgestel word o.a. gekenmerkt door verschillende mooie cultuurhistorische langgevel boerderijen. Afgelopen halfjaar heb ik een plan ontwikkeld voor de renovatie, en complete interne verbouwing, van Dorpsstraat 164. Zodat deze bijzondere woning voor de toekomst behouden word, en zelfs een heel stuk mooier (deels in oorspronkelijke vormgeving) eruit komt te zien!
10.2023

Omgevingsvergunning geregeld voor een grootschalige renovatie, verbouwing en uitbreiding jaren 60 woning aan de Dr. Raupstraat te Bergeijk. Door het verhogen van het dak, en het uitbreiden van de bestaande aanbouwen achter, word de leefruimte flink vergroot. In combinatie met een flinke renovatie, woont men straks weer in een frisse, nieuwe en vooral ruime woning!
08.2023

De moderne bungalow aan De Uitvang in Bergeijk is wind en waterdicht. Momenteel is men druk bezig met de binnen afwerkingen.
De dubbele boei, en de sterke horizontale lijnen, evenals de hoge ‘scheidingsmuur’ (scheiding woning / garage) geven de woning meer ‘body’, en maken het een mooi en spannend geheel. Het word een unieke eigentijdse woning.
07.2023

Vergunning geregeld voor een aan een jaren 70 woning te Waalre. De uitbreiding voegt een functioneel achter-portaal + berging toe aan de woning, evenals een werkruimte + gastenverblijf met badkamer ensuite. Door een multifunctionele opzet de woning tevens toekomstbestendig gemaakt.
06.2023

Omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van twee nieuwe gezinswoningen op ’t Loo te Bergeijk. Op de plek van de oude woonboerderij worden 2 nieuwe woningen gebouwd in landelijk moderne stijl. Op deze manier bied de locatie van het ‘ouderlijke huis’ onderdak aan de gezinnen van de twee zoons. Een mooi familie project. Wat zeker een aanwinst zal zijn voor de buurt en het straatbeeld.
05.2023
De eigenaar is gestart met de sloopwerkzaamheden. De grootschalige verbouwing / renovatie / uitbreiding van deze woning aan de Postakkers te Eersel wordt in eigen beheer gedaan, waarbij men zelf ook flink de handen uit de mauwen gaat steken. Door de flinke omvang van de werkzaamheden zal dit een mooie uitdaging gaan worden. De woning zal de komende maanden een flinke transformatie ondergaan. Ik ben benieuwd!
04.2023
Ontwerp gereed voor een bedrijfspand aan de Waterlaat (fase 2) te Bergeijk. Het vooroverleg (- omgevingsvergunning) voor dit nieuwe bedrijfspand is, zonder opmerking, akkoord bevonden, dus nu kan gestart worden met het onderzoeken van de financiële haalbaarheid. Hopelijk mag ik dit mooie project op korte termijn verder uitwerken.
03.2023
De eerste contouren van het atelier, naast de woning aan de Willibrorduslaan te Eersel, begint vorm te krijgen. Dit bijzondere gebouwtje krijgt een afwijkend, licht hellend dak met een sedum toplaag. Dit groendak past erg mooi bij de verticale donker houten gevelbekleding en de houten constructies, welke vanuit de woning, en vanaf de straat, mooi zichtbaar zullen zijn. Als het atelier gereed is, gaat met starten met de ingrijpende verbouwing + grote uitbreiding van de naastgelegen woning.
02.2023
Ontwerp gereed gemaakt voor deze mooie verbouwing / uitbreiding te Vessem. De woning word intern compleet veranderd, en aan de achterzijde uitgebouwd. De uitbouw heeft een moderne tijdloze uitstraling en bevat een aantal mooie details. Hier bevind zich de nieuwe leefkeuken met hierboven een spannende verblijfsruimte met grote vide. De bestaande woning krijgt een nieuwe gevel en raamindeling waardoor er één geheel ontstaat.
01.2023
Deze woning aan de Broekstraat te Bergeijk word eveneens compleet gerenoveerd en verbouwd. Het ontwerp + de omgevingsvergunning heb ik eind vorig jaar gereed gemaakt & aangevraagd. Men is sinds kort gestart met de sloopwerkzaamheden, dus nu is de omvang van deze ingrijpende verbouwing duidelijk zichtbaar. De eigenaars gaan dit project zelf oppakken. Ik wens deze zelfbouwers heel veel succes, en zal ze, indien nodig, uiteraard graag ondersteunen.

Heeft u (ver-)bouwplannen? Kom gerust eens langs. Samen bekijken wij uw ideeën middels een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kan u direct een indicatie van de mogelijkheden geven, en wellicht inspireren met enkele voorbeelden.


bewijs inschrijving architectenregister architect Eersel
goed plan architect door BNA

neem gerust contact op

    Architectenbureau Paul Muselaers
    Gebroeders Hoeksstraat 9, 5521 BL Eersel
    info@pm-architect.nl
    T: 06-53271234

    locatie architectenbureau te Eersel op Google maps