Architectenbureau Paul Muselaers - uw architect te Eersel

welkom

Als architect vertaal ik ideeën & wensen in architectuur, bouwtechniek en design. Ik ontwerp, maak bouwtekeningen, doe vergunningsaanvragen en begeleid de bouw. Steeds met uitzonderlijke zorg en aandacht voor detail.


Mijn ontwerpen verrassen door hun creativiteit in ruimte-/materiaal- gebruik en lichtinval. Steeds met en heldere en praktische basis

Een ontwerp wordt altijd vormgegeven in goede samenwerking met de klant. Als zelfstandig architect bied ik een persoonlijke service

Ik werk samen met een divers team van bouwprofessionals uit de regio, maar blijf altijd het centrale aanspreekpunt voor mijn klantsamen geven wij uw (ver-) bouwplannen & woon-wensen vorm, en regelen wij alles voor de bouwvergunning en realisatie


onze projecten

onze werkwijze


Paul Muselaers Architect is een jong architectenbureau gevestigd in Eersel. Als geregistreerde architect / geschoold bouwkundige-ingenieur combineer ik de ‘kunst’ van ruimtelijk ontwerpen en design, met de ‘degelijkheid’ van praktische bouwtechniek.

Door de kleinschaligheid en no-nonsense houding van mijn bureau, bied ik een fijne laagdrempeligheid voor mijn klanten. Persoonlijk contact, duidelijke afspraken, en een gefaseerd ontwerpproces (van schetsontwerp t/m bouwaanvraag) garanderen een prettige samenwerking. Onze klanten zijn divers: van individuele huiseigenaren tot bedrijven en overheidsinstanties. Bij ons krijgt ieder project de aandacht die zij verdiend, ongeacht de grootte van de opgave. Om dit te garanderen wordt er nooit meer werk aangenomen dan er capaciteit is.

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek luister ik naar uw ideeën en wensen. Op basis van dit eerste gesprek wordt er vervolgens een duidelijke en gespecificeerde offerte toegestuurd. Na toekenning van de opdracht kunnen de eerste tekeningen al op korte termijn, veelal binnen enkele weken, samen besproken worden. Nadat de vergunning is verleend, kan ik de bouw voor u begeleiden, of gefaseerd controles uitvoeren op de uitgevoerde werkzaamheden. Mijn werkzaamheden worden op voorhand samen afgesproken, of kunnen gaandeweg de ontwerpfase, of uitvoering, worden aangevuld, zonder ingewikkelde poespas.


toekomst bestendig bouwen

toekomstbestendig bouwen

Wij zijn op weg naar een energie-neutrale samenleving. De regels omtrent duurzaam-bouwen en energie-neutraal / passief bouwen worden steeds strenger. Dit zijn positieve ontwikkelingen maar volgens ons blijft flexibiliteit het belangrijkste thema. Gebouwen moeten ‘slim’ zijn ontworpen (of worden verbouwd) zodat ze flexibel in gebruik zijn, en in de toekomst nieuwe mogelijkheden kunnen bieden.

ontwerp mantelzorg woning

mantelzorg woning aan huis

De laatste jaren zijn wij regelmatig bezig met het thema mantelzorg. De regels rondom mantelzorgwoningen zijn ruimer geworden, wat vele mogelijkheden bied voor het zelfstandig thuis blijven wonen. Zo kunnen bestaande bijgebouwen eenvoudig worden getransformeerd tot mantelzorgwoning. Of is het zelfs mogelijk om vergunningsvrij een zorgwoning op uw perceel, of aan uw woning, te bouwen.

bouwkundige – keuring / -inspectie

Heeft u een huis op het oog, dan is het erg verstandig (en zelfs verplicht) om deze te laten controleren op bouwkundige gebreken. Wij voeren geregeld bouwkundige keuringen (bouwkundige inspecties) uit voor (potentiële) kopers. Naast het in kaart brengen van de direct en indirecte kosten, geven wij er ook extra architectonisch advies bij. Vaak volgt dan ook een verbouw-opgave. In dat geval is de keuring gratis.


actueel

22.11.2019

De herbouw van de mantelzorgwoning in de langgevel boerderij is gestart. De rechtstand is geplaatst, dus nu kan begonnen worden met het optrekken van de draagwanden. Hopelijk blijft de vorst nog even uit.
15.11.2019

Omgevingsvergunning verleend voor een moderne bungalow te Bergeijk! De woning is levensloop bestendig ontworpen en volledig energie-neutraal. De bouwvergunning is in één dag afgegeven middels een gecertificeerde omgevingsvergunning.
18.10.2019

De verbouwing woning JS te Veldhoven begint vorm te krijgen! De leefruimte opent zich naar de tuin en het terras, middels hoge raampartijen. Wat een erg mooi gevoel van ruimte geeft. De harmonica-pui tussen keuken en terras is erg netjes geplaatst.

Heeft u (ver-)bouwplannen? Kom gerust eens langs. Samen bekijken wij uw ideeën middels een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kan u direct een indicatie van de mogelijkheden geven, en wellicht inspireren met enkele voorbeelden.


bewijs inschrijving architectenregister architect Eersel
goed plan architect door BNA

neem gerust contact op

locatie architectenbureau te Eersel op Google maps

Architectenbureau Paul Muselaers
Gebroeders Hoeksstraat 9, 5521 BL Eersel
info@pm-architect.nl
T: 06-53271234